Sny jsou od toho, aby se plnily!

15.01.2014 19:19

www.ultratrailmb.com/page/104/The_5_races.html

Před 2,5 lety se mi o účastni na některém ze závodů seriálu Ultra Trail du Mont Blanc ani nezdálo, jen jsem s údivem koukala na profily jednotlivých tratí. O rok později už jsem začala o účasti dokonce přemýšlet a kladla si otázku, jestli bych některou z tratí v limitu zvládla. Přišlo to tak nějak náhle, když mi Hanka řekla: "Peťo, přihlaš se. Sny jsou přeci od toho, aby se plnily!"

Hani, ani nevíš, jak mě ta věta nakopla :) V ten moment jsem věděla, že to chci zkusit. Někteří budou namítat, že UTMB je velká komerce a že existuje spousta jiných pěkných závodů v Evropě, kterých se můžeme zúčastnit s mnohem nižším rozpočtem. Ano, ale já prostě toužím i po té komerci. Chci se postavit na start do 2000-ového davu běžců i jinde než doma na Beskydské sedmičce. Ale to neznamená, že se netěším na spoustu domácích závodů a pochodů s mnohem komornější atmosférou (ať už to bude Kysucká 100, Bánovská 100, Malofatranská 100, Pradědova 100,...) Chci zažít tu nezapomenutelnou atmosféru, kterou závod má i díky té komerci. Chci vidět Alpy, stoupat do nekonečných strmáků a těšit se na nezapomenutelné výhledy. Chci zažít extrémní závod ve vysokohorském prostředí. Tak proč se nepřihlásit, dokud mám alespoň nějakou kondičku a dokud mi okolo sukně neběhají malí špunti :P

Proto jsem se na letošní UTMB přihlásila. O závod je tak velký zájem, že organizátoři startovní čísla losují a na start pustí cca každého 4. zájemce. Já jsem sice šťastný los neměla, ale vzhledem k volným kapacitám mi organizátoři (stejně jako ostatním neúspěšným) nabídli účast na 2. nejdelší trati TDS (Sur les Traces des Ducs de Savoie) v délce 119km a s převýšením cca 7250 výškových metrů. Sama jsem si nebyla jistá, jestli bych hlavní trať v limitu dala, a tak jsem i tuto kratší variantu dlouho zvažovala. Jsem tedy nadšená, pojedu se podívat pod Mt.Blanc!

Děkuji Hance a Nadi, že mi důvěřovaly a přesvědčily mě, ať do toho jdu. Děkuji jim za všechnu podporu (i za tu přislíbenou podporu na závodě). Díky nim jsem si uvědomila, že tohle budou okamžiky, které bych chtěla alespoň jednou za život zažít.

Dost bylo psaní, je třeba se začít soustředit na trénink. Bude to makačka. A vy, ať už sníte o čemkoliv, uvědomte si, že SNY JSOU OD TOHO, ABY SE PLNILY. Třeba i vy potom přijdete na to, že některé sny jsou dosažitelné a je třeba se chytnout každé příležitosti. Přeji Vám mnoho splněných snů :)