Předběžná termínovka 2015 - léto+podzim

19.07.2015 17:00

 

Spousta z Vás se mě ptá na nejbližší dálkoplazecké a závodní plány. Tento rok byl pro mě vrcholem sezóny ultratrail na exotické Madeiře - svým termínem Madeira mou sezónu teda spíše otvírala a popravdě, další plány jsem dávala dohromady spíše tak trochu nezávazně. Nějaké představy o dalších akcích ale jsou, tak pro Vaši inspiraci - kdybyste třeba váhali, kam se zajet podívat, tož s následující volbou určitě chybu neuděláte:

Jen pár dní nás dělí od startu jubilejního 25. ročníku Týnišťských šlápot. Konkrétně u této akce jsem s účastí ani chvilku neváhala, protože letošní trasa povede mj. přírodními skvosty jako jsou polské Stolové hory (konečně je uvidím!) a Broumovské stěny. Po delší době zavítám zase na akci pod vedením Olafa a spol. - chlapci nám zase dají zabrat :) Pro méně odvážné je v nabídce i několik kratších doprovodných tras.

Víkend volna padne vhod a potom to přijde - magický osmičkový víkend,tedy 8.8.2015 závod Hostýnská osma v čele se sympatickým Lukášem. Trať s parametry 66km / 3000m+ je tak akorát na příjemné ale nedestruktivní vyběhání. Zbytek energie, kterou bych na stovkách vložila do druhé půlky trati, potom vybijeme na tanečním parketu najsamfasaultrapárty ve společnosti spousty dalších milovníků ultratrailu. Tentokrát se na start postavím ve dvojici s pohodářem Pepou, se kterým občas vyběhneme tréninkově na Velký Javorník. Mimochodem, pokud si na takovéto ultraběhání netroufnete, ale rádi byste nasáli atmosféru tohoto výjimečného podujetí, tak se neváhejte ozvat Lukášovi a přidejte se mezi dobrovolníky - zaručuju, že zážitek bude stejně silný a pozitivní, jako kdybyste závod sami běželi ;)

A co dál? No určitě zbytek srpna neprosedím na zadku, ale budu si muset ještě rozmyslet, kam se půjdu zničit. Velmi lákavá je nabídka od Slava na 100MKMK - letošní 100 mílovka se Slavovi trochu vymkla z pod kontroly a v nabídce se objevily trasy o délce 127 / 170 / 207km. Motá se mi hlava už jen při představě, že bych měla ujít ty delší varianty v letním pařáku, takže dumám, dumám :)

V druhé půlce září přichází velmi zajímavý čtyřboj: Ponitrianská stovka, Nezmar ultra, Pradědova stovka a 5BV - jedno lepší jako druhé a já sama nevím, co se sebou. Dávám tomu čas, jestli se rozhodnu pro slovenskou podzimní stovkařskou klasiku, beskydský vertikálně-horizontální mordor s profi organizací v čele s Makym, procházku krásnými Jeseníky, na které se vždy sejde to pravé stovkařské jádro nebo se zorientuju-nezorientuju mezi pěti beskydskými vrcholy...

Pokud bude zdraví sloužit, tak bych podzim ráda ukončila tradičním Loučením s turistickým rokem - takové příjemné 100mílovkové běhání rozdělené do 2 etap.

No a pokud zbyde nějaký volný víkendový, popř. dovolenkový den, tak procházka našima krásnýma Moravskoslezskýma Beskydama to jistí. Hamba mi, jak dlouho jsem se už nepodívala na některé domácí kopečky, snad s tím přes léto něco udělám. Mějte krásné léto, ať už ho strávíte krátkýma procházkama, na dálkoplazeckých akcích nebo na závodeh mezi chrtama. Horám zdar a těm našim česko-slovenským zváště :)