Ponožky ENFORMA

18.06.2015 19:30

Od kluků z bratislavského Mountlandu jsem dostala běžecké ponožky Enforma, konkrétně se jednalo o model 4-1041. Mountland se stal výhradním dovozcem Enformy na Slovensku a kluci mě požádali, abych jim tuhle parádu otestovala.

 

Pohodlí:

Ponožky padly na nožky perfektně! Na jednu stranu působí velmi pevně, na druhou stranu nohu neškrtí (oproti ponožkám od Compressportu, které mi až tolik nesedly, protože jsem v nich měla velmi stísněné prsty, což mi v širokých minimalistických botkách vadilo).

 

Sezóna: jaro-léto

Kde je třeba, tak jsou ponožky dostatečně zpevněné, spojovací místa funkčních částí jsou tenké, takže jsou skutečně vhodné do parného letního počasí. Já jsem neměla problém ani za chladnějšího jarního počasí.

 

Životnost:

Ponožkám jsem dala zabrat v řadě na všech ultratrailech, které jsem měla nejblíže v běžeckém kalendáři. Madeira ultra trail, Lazová 100, Jesenická 100, Bánovecká 100 a ještě pár krátkých výletů po Beskydech. Bylo sucho i mokro, prašno, kamínky v botech, ... Po takto náročném zátěžovém testu jsem na 1 ponožce po poslední akci našla 2 malé dírky. Nutno dodat, že to bylo po Bánovecké 100, na které jsem se definitivně rozloučila se zcela roztrhanýma Mizuno Women´s Wave Evo Ferus Trail Running Shoe, takže ponožky dostávaly přes děravé boty skutečně zabrat!

Naběháno přes 500km a věřím, že jak ty malé ranky zašiju, tak ještě další km spolu naběháme :)

Celkový dojem:

Za mě rozhodně ANO. Ponožkám nemám co vytknout. Maximálně dostupné barevné kombinace, které mému oku zrovna 2x nelahodí, ale o barvu tady zrovna vůbec nejde, že? :)

 

Na další testování čekají v šuplíku ještě Enforma 4-1011, které jsou na omak úžasně měkoučké. Už se na ně moc těším, ale vydržím do podzimu, protože tyhle ponožky jsou určené pro meziobdobí (podzim/jaro) a já myslím, že v nich naběhám nějaké km i ve sněhu.